5 TIPS ABOUT BYGGESøKNAD TILBYGG YOU CAN USE TODAY

5 Tips about Byggesøknad tilbygg You Can Use Today

5 Tips about Byggesøknad tilbygg You Can Use Today

Blog Article

En byggesøknad er det fysiske eller elektroniske dokumentet som må leveres inn til og godkjennes av kommunen fileør du iverksetter byggetiltak som ikke er unntatt søknadsplikt.

It really is necessary to procure person consent previous to operating these cookies on your site. Preserve & Acknowledge

Det er ikkje krav om at søknader som blir sende digitalt til kommunen skal vere signerte av tiltakshavar.

Tilbygget kan ikke ha mer enn to etasjer, og kan heller ikke overstige strategy på det eksisterende byggverket.

Gjenpart av nabovarsling med kvittering på hvem som har blitt nabovarslet om hva, samt eventuelle nabomerknader og kommentarer til disse.

Carport er ein overdekt biloppstillingsplass for høgst to bilar, der minst halvparten av veggflatene manglar og berre to av veggene kan gå til golvet.

Som arkitekter med lang erfaring kan vi hjelpe deg med utforming av hele eller deler av byggesøknaden i tillegg til tegninger til din byggesøknad og øvrig prosjektering. 

I saker der du søkjer om bygging av støttemur mot nabo, kan kommunen krevja informasjon av materialbruk og estetiske forhold Kommunen kan også krevja at forstøtningsmurar vert utstyrt med rekkverk.

En lite detaljert beskrivelse vil fileøre til endringer utenfor kontrakten, som kan gi et dyrere sluttprodukt og uenigheter med entreprenøren.

Entreprenøren skal forestå skriftlig dokumentasjon Byggesøknad tilbygg av alt, og disse papirene er verdt mer enn vekta si i gull hvis du seinere skal selge boligen eller fremme forsikringskrav.

Sentral godkjenning – Sentral godkjenning er en statlig vurdering av foretakets kvalifikasjoner. Godkjenningen er frivillig.

Byggetilsyn Vi kontrollerer at dei som er ansvarlege i byggeprosjekta fileølger byggeløyvet og lovverket.

Privatpersoner kan bruke enklere nabovarslingsskjema for mindre byggeprosjekter som garasjer, bod, tilbygg og bruksendring:

Du som boligeier eller eier av bygningen som skal bygges er oppdragsgiveren, noe som kalles for tiltakshaver i byggesøknaden.

Dette varierer etter hvor i landet du bor. I Oslo er for eksempel den generelle utnyttelsesgraden 24%. Det betyr at bare 24% av tomten kan være bebygget. Har du en tomt på ett mål, kan du da bare bygge 240 kvadratmeter.

Report this page